41. Nemzetközi Sporttörténeti Konferencia Gyergyószárhegy 2016. október 1., szombat

2016 Erdely Gyergyoszarhegy csoportGyergyószárhegy, a konferencia előadói és szervezői 2016. október 1-én rendeztük az erdélyi Gyergyószárhegyen a 41. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciát. A nagykanizsai székhelyű Európai Sport Hagyományőrző Egyesület a Dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör és a helyi önkormányzat szervezésében került sor a nagysikerű rendezvényre.

Az ünnepi műsor után Danguly Ervin polgármester nyitotta meg az eseményt, mely keretében Kis János a két rendező egyesület elnöke a kárpát-medencei magyar olimpiai érmeseket mutatta be. Elhangzott előadás Szárhegy sportjáról, Hargita megye olimpiai bajnokairól és a magyar játékvezetőkről is, akik olimpiai döntőt vezettek.

Az élménybeszámolók keretében Kicsid Gábor kétszeres világbajnok kézilabdázó elevenítette fel, hogy lett a világ egyik legjobb átlövője. Két délvidéki sportember Vajda Attila és Domonkos Edvárd egyedülálló teljesítményükről számoltak be, több száz fotó segítségével mesélték el, hogy kerékpárral jutottak el a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Gyergyószárhegyen és a Sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban is nagysikerű könyvbemutatókra került sor, Kis János elnök sportkönyveinek bemutatása után, nagyon sokan dedikáltatták a kiadványokat.

A kísérő programok keretében a résztvevők többek között megismerték Csíkszereda, Gyergyószentmiklós és Sepsiszentgyörgy érdekességeit, gyönyörködtek a Békás-szoros szépségében. Megállapodtak további könyvbemutatók, konferenciák megszervezésében, így elmondható tartalmas és emlékezetes napokat töltöttek a határon túl. 

Kapcsoplat

Kis János elnök
Európai Sport Hagyományőrző Egyesület
8800 Nagykanizsa Liszt F. u. 6/D
Tel: 00-36-30/392-7964, 00-36-93/325-184
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.(deutsch,english)