40. Nemzetközi Sporttörténeti Konferencia Magyarkanizsa 2016. május 9. hétfő

Magyarkanizsa Arok FerencÁrok Ferenccel beszélget Kis János elnökA délvidéki Magyarkanizsán rendeztük a 40. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciát. Az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület a Dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör és a Dobó Tihamér Képtár szervezésében került sor, a nagysikerű rendezvényre a Riói olimpia jegyében.

A nagykanizsai Kis János - a két zalai rendező egyesület elnöke Olimpiai sztorik, amire nem is gondolnál címmel tartott nagysikerű előadást. A helyi születésű Árok Ferenc egykori ausztrál labdarúgó szövetségi kapitány élménybeszámolója – melyből többek közt az is kiderült, hogy nemrég Orbán Viktor miniszterelnök úr még a lakásán is felkereste - is nagy tapsot kapott. Konc István veterán birkózó világbajnokot is nagy érdeklődéssel hallgatták a a konferencia résztvevői. Losonc Rezső helyi fafaragó művész RIO, RIO DE JANEIRO kiállítása, óriási sikert aratott a Képtárat zsúfolásig megtöltő érdeklődők közt. A XV. Országos Sporttörténeti Vetélkedő délvidéki döntőjét is a rendezvény keretében szervezték meg. A dobogósok a következők lettek: 1. Vajda Attila (Tornyos), 2. Remete Bence (Magyarkanizsa), 3. Apró Bálint (Magyarkanizsa)

A kísérő programok keretében, a résztvevők megismerték Zenta, Bajsa és Topolya nevezetességeit, betekintést nyertek a Délvidék sporttörténetének és kultúrájának egy részébe, további civil kapcsolatokat építettek ki, így elmondható tartalmas és emlékezetes napokat töltöttek a határon túl. 

Kapcsoplat

Kis János elnök
Európai Sport Hagyományőrző Egyesület
8800 Nagykanizsa Liszt F. u. 6/D
Tel: 00-36-30/392-7964, 00-36-93/325-184
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.(deutsch,english)