42. Nemzetközi Sporttörténeti Konferencia Pölöskefő

poloskefojo

Pölöskefői konferencia neves részvevőkkel

Pölöskefőn immár a 42. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciát rendeztük a Közép-európai Sportakadémia keretében az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület a Dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör és a helyi Önkormányzat szervezésében, 2017. március 18-án. A Dr. Mező Ferenc szobrának megkoszorúzása után, Tóth Jenő Pölöskefő polgármester köszöntötte a rendezvény részvevőit. Az ünnepi műsor keretében a Zalaszentbalázsi Népdalkör tagjai a helyi születésű olimpiai bajnok kedvenc nótáit énekelték el. A zalai sporthistória keretében három sportember Kandár Tibor és Dóczi Ferenc atléták és Uzsoki László kézilabda edző elevenítette fel pályafutását, Kis János elnök kérdéseire válaszolva. Csiki András, Hargita megyei sportigazgató az erdélyi síéletet, a budapesti Somlai Attila a magyar labdarúgó olimpiai sikereket, a szombathelyi Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöke Horváth Vilmos pedig a budapesti ötkarikás álmokat mutatta be a szép számú érdeklődőnek. Vastaps kísérte az olimpiai ezüstérmes kajakos Géczi Erika előadóművész műsorát. A nézők Mező Ferenc kedvenc nótáihoz hasonlóan a Kormorán és más együttesek számait is együtt énekelték Géczi Erikával.

A Ferencvárosi Torna Club bemutatkozása zárta a nagyon sikeres konferenciát. Hélisz József a Baráti Kör főtitkára és Tobak Csaba Múzeum vezető is bemutatta tevékenységüket. Juhász István olimpiai bajnok labdarúgó pedig élvezetes élménybeszámoló keretében elevenítette fel pályafutását, Kis János a két rendező egyesület elnökének értő koordinálásával.

A nagysikerű konferencia sorozat májusban Délvidéken, októberben pedig Erdélyben folytatódik.

Kép:

Koszorúzás Mező Ferenc szobránál

Kapcsoplat

Kis János elnök
Európai Sport Hagyományőrző Egyesület
8800 Nagykanizsa Liszt F. u. 6/D
Tel: 00-36-30/392-7964, 00-36-93/325-184
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.(deutsch,english)